Som sagt tidligere, var jeg på språkreise til Bournemouth i 2013. Det er faktisk akkurat et år siden i dag. I den anledning vil jeg meddele en del bilder fra turen! Kanskje du får lyst til å reise du også?


Elisabeth og Ingvild på toget til London!


Tine & meg på stranda


Den fantastiske piren om kvelden.


Fine Tine og Ingvild på båttur!


Før en eller anna skoletime, haha


Aurora, Ingvild, meg og Julie på Pizza Hut! De har utrolig god pizza der!


Fineste stranden jeg har vært på hittil! 


Bournemouth Eye, en luftballong i parken som man kunne ta og se ut over hele Bournemouth! Jeg rakk ikke å ta den, pga.når vi først skulle ta den gikk den ikke fordi det var for mye vind! 


Søte  lille huset til vertsforeldrene våres! 

Bring me back, please! 
 Husk at om du bestiller før 22.august får du fjorårets priser, og opptil 2200 kr i rabatt. Du får 2000 kr i rabatt av EF og 200 kr i rabatt av meg. Du kan enten bestille på nett eller ringe, 22 94 12 00! Hvis du ringer må du oppgi mitt fulle navn (Siri Emilie Krogstad Rikardsen), og hvis du bestiller over nett vil det komme opp et felt hvor du skal skrive navnet mitt i. 

BESTILL GRATIS BROSJYRE HER! 

 

Jeg svarer alltid på spørsmål og hjelper til om noen lurer på noe. Send mail (siriemiliekr@hotmail.com) eller kommenter her på bloggen! 

Hva synes dere om bildene? Frister det å dra på språkreise?

 
Er du en av de som alltid har drømt om en reise til USA? Kanskje til storbyen New York eller solfylte Florida og California? Nå har du sjansen til å oppleve en sommer med den amerikanske drømmen! Du kan nemlig oppleve hverdagslivet i USA, samtidig som du forbedrer engelsk kunnskapene dine. En språkreise med EF ville vært perfekt. Nå skal du få et lite innblikk på hver av stedene du kan reise til i USA.

Boston

En språkreise til Boston er perfekt for studenter som ønsker å oppleve amerikansk universitetsliv og samtidig ønsker å være nær byen. På dette kurset er det studenter fra hele verden, og universitetsområdet ligger 40 minutter utenfor selve byen. Dere får blant annet en privat strand som bare studentene har adgang til. Kursene til denne destinasjonen er på 3 uker.

Høydepunkter:

- Bo på universitetscampus i USAs akademiske hovedstad.
- Studieturer til Harvard University og Massachusetts Institute of Technology
- Privatstrand på campus
- Sightseeing og shopping i Boston
- Du kan også velge om du vil være med i den velkjente fornøyelsesparken, Six Flags! 

 California, Long Beach

Drar du på språkreise til California får du oppleve masse sol og en vakker natur. Du får oppleve vakre Hollywood, Walk Of Fame, Beverly Hills og Rodeo Drive. Ved denne destinasjonen kan du også velge om å dra på helgeturer til San Francisco, San Diego og Los Angeles. Itillegg til fornøyelsesparken Six Flags, finner du både Universal studios og Disneyland. Her ligger du på Campus med alle andre studentene som er på språkreise. Noen uker i California er noe ingen vil gå glipp av!! 

Florida

 Denne staten blir kalt "solskinnsstaten", og dette er en grunn til. Hverdagene er fylt med sol og palmetrær. Skolen er plassert på vakre Cocoa Beach, hvor dere også overnatter. Ved denne destinasjonen kan du også oppleve diverse fornøyelsesparker i Orlando. Det vil bli masse shopping og aktiviteter. 

Monterey Bay

Ved å reise til Monterey Bay kan du oppleve Californias vakre stillehavskyst. Dere som reiser hit kan delta på utflukter til strandbyene Carmel og Santa Cruz, itillegg til dette blir det en heldagstur til San Francisco. Her kan du også bli med til Disneyland, som man ikke takker nei til! Ved denne destinasjonen bor dere hos en vertsfamilie. Du velger mellom classic og international, også om du vil være 3 eller 4 uker. 

 New York

Har du drømt om å oppleve en ekte amerikansk storyby? Da ville jeg anbefalt å dra på språkreise til selveste New York City! "The city that never sleeps!" Her kan du bo på et amerkansk campus, med et innendørs svømmebasseng. Det er muligheter for å spille fotball og volleyball med de andre studentene. Dere får også oppleve shopping og utforske Manhattan, hvor kult er ikke det? En valgfri utflukt gir deg muligheten til å dra på et Broadway-show! 

 

Dette var litt informasjon om de forskjellige destinasjonene i USA! (noe lånt av EF) Hvis du vil lese enda mer om destinasjonene og priser på kursene, kan du bestille en gratis brosjyre HER! 


Husk at du får fjordårets priser og opptil 2200 kr i rabatt, om du bestiller før 22.august! Du får 2000 kr i rabatt av EF og 200 kr i rabatt av meg. Du kan enten bestille på nett eller ringe, 22 94 12 00! Hvis du ringer på du oppgi mitt fulle navn (Siri Emilie Krogstad Rikardsen), og hvis du bestiller over nett vil det komme opp et felt hvor du skal skrive navnet mitt i. 

BESTILL GRATIS BROSJYRE HER! 

Håper dette innlegget ga deg et litt større innblikk på reise destinasjonene. Vil du at jeg skal lage et slikt innlegg om de andre destinasjonene også, f.eks England og Malta? 

 

 
Nå har jeg tenkt å svare på spørsmålene dere stilte. Dere stilte gode spørsmål og da skal jeg svare så godt jeg kan. Here we go! 

Hvordan var vertsfamilien?

Jeg og Tine var utrolig heldig med vertsfamilien vår. Det var et eldre par på rundt 60 år, men de oppførte seg yngre. Hallelujah så morsomt vi hadde det med dem! De hadde fikset et gjesterom til oss, med veldig komfortable senger. Vi fikk også mye god mat hos dem, både til frokost, middag og kvelds. Frokosten varierte som oftest mellom 3-4 forskjellige ting, og jeg likte alt. Middagen var også god, fikk utrolig god dessert hver eneste dag. Vertsmoren vår laget matpakke til oss hver dag hvor vi fikk brødskiver, leskedrikk og minikaker. De passet på oss godt og kjørte oss/hentet oss om det hadde blitt noen buss misforståelser osv.. Vi kunne også sitte å ha lange samtaler med dem om kveldene, utrolig koselig! Vertsfaren mobbet oss pga. shoppingen vår forresten, haha. 

Vertsfar, meg, vertsmor og Ryan(søte lille barnebarnet deres).

 Veldig mange som sier at EF setter deg til fattige vertsfamilier, familier hvor du får en dårlig opplevelse med, er det sant?

I mitt tilfelle er det iallefall ikke sant. Noen er utrolig heldige med vertsfamilien, mens noen kanskje er litt mindre heldige. De andre vi reiste med hadde fått ganske greie vertsfamilier, som behandlet studentene bra og gidde dem det de trengte. EF har jo testet og ordnet slik at de som er vertsfamilier er gode og kan gjøre oppgavene sine. De booker nok ikke noen vertsfamilier som er "fattige". Kan hende at de som sier det er misfornøyd med hvilken mat de får osv, men det betyr ikke at det er en dårlig vertsfamilie.

 Hvor mange ganger var dere i London?

Vi var to ganger i London. Den ene dagen var vi på sightseeing og den andre dagen shoppet vi i Oxford Street. Vi fikk litt dårlig tid til shoppingen i London synes jeg, men vi rakk å shoppe en del. Under ser dere de butikkene jeg rakk å stikke innom i London. (+ Juicy butikken og starbucks da) Fikk dere fri i helgene, eller var dere med EF gjengen da også?

Vi fikk ikke fri i helgene nei. I helgene hadde vi diverse utflukter, EF arena(fotball osv) eller aktiviteter i kursbyen. Det var noen helger vi hadde skole fordi vi byttet med ukedager osv.. På søndager var det "host family evening". Det vil si at vi skulle bruke kvelden til å være med vertsforeldrene våre, da kunne vi for eksempel grille. 

 Hvordan var skolen?

Skolen var bra den. Den lå cirka et kvarter å gå fra Bournemouth Squere, som var selve sentrum i byen. Når du bestiller reisen velger du om du vil ha internasjonal eller classic. I internasjonal er du i klasse med folk fra andre land, og i classic er det kun norske. Vi ble delt inn i klasser etter hvilket nivå vi var på. Før vi reiste tok alle en språk test over nettet, og ut ifra den bestemt EF klassene. På skolen hadde vi 4x40 minutter inkludert pauser. Det vi gjorde var å sitte og diskutere forskjellige temaer, ha leker, skrive i EF læreboken vår, itillegg til at vi hadde et iPad prosjekt. Vi ble delt inn i grupper og skulle lage en film, hvor vi presenterte kursbyen vår, "Bournemouth". Det ble kåret vinnere, men det ble dessverre ikke gruppen min. 

Hva er det dere egentlig gjør?

På en språkreise gjør man veldig mye forskjellig. For det første lærer du deg et nytt språk, eller iallefall forbedrer deg i et språk du allerede kan. Du går på skole cirka 4 ganger i uken. Du blir kjent med nye mennesker både fra  Norge og andre land, som spania, Frankrike, Italia, Danmark og Sverige. Man drar på utflukter, har forskjellige aktiviteter, lærer annen kultur og opplever kjente severdigheter. Etter en språkreise sitter du igjen med utrolig mye erfaringer, kunnskap og minner.

Var du fornøyd med EF?

Jeg var utrolig fornøyd med EF. Heldigvis for meg så gikk alt som smurt, jeg hadde ingen kjipe opplevelser med EF. Lederne deres er utrolig hyggelige og hjelpsomme. Har hørt at noen synes de får for lite info før avreise, men det ordner seg hvis man drar på et EF møte eller ringer inn til dem.

Føler dikka dikka trygge? I og med at det skjer så mykje meir i England enn i Norge?

Ja! Jeg følte meg ganske trygg der. Og jeg er sikker på at du også kan føle deg trygg om du reiser med EF. Lederne er tilgjengelige på telefon hele tiden og du får hjelp av dem om det skulle være noe. De passer på at alle går minst to og to sent på kveldene, på de stedene der det kan være litt kjipt å gå alene. De bestiller også taxi hvis dere f.eks kommer veldig sent hjem fra en utflukt, og passer på at alle kommer seg hjem.

Vil du anbefale språkreise?

JAA!! Språkreisen sist sommer var det beste jeg har vært med på hittil. Man skaper så mange venner og minner. Jeg er sikker på at du vil sitte igjen med en god følelse, uansett hvilken destinasjon du velger. Både USA, England, Malta, Australia, Spania, Frankrike og Tyskland har mye å by på! Har du ikke booket din reise for 2015 enda, ville jeg gjort det nå for å sikre seg en plass og få fjorårets priser! Hvis du bestiller før 22.august kan du få opp til 2000kr i rabatt. I tillegg til det kan du få 200 kr i rabatt av meg, ved at du nevner navnet mitt(Siri Emilie Krogstad Rikardsen) ved bestilling.Du kan enten ringe 22 94 12 00 eller bestille over nett! Hvis du bestiller over nett vil det komme opp et felt hvor du kan skrive navnet mitt i. (Bilde under) Og hvis du ringer må du si navnet mitt, da vil du få 200 kr i rabatt.  

 

Flere spørsmål? Skal du reise neste sommer? Isåfall, hvor?

 
Jeg tenker å lage et eget innlegg med svar på ting dere lurer på angående språkreisen. Dere kan spørre om alt som har med språkreise å gjøre, det trenger ikke å gjelde Bournemouth. Jeg har jo litt erfaring med dette og også med organisasjonen EF. Derfor skal jeg få svart så godt som mulig på alle spørsmålene. Spør om alt mulig f.eks vertsfamilie, selve kurset, skolen, utfluktene, shoppingen, pengebruk, summeranza osvosv.. Spør i vei!! 

Slenger med et bilde av en herlig gjeng. Her er det både norsker, dansker, svensker og spanjoler! 

Lurer du på noe om språkreise og EF? Vurderer du å reise?
Heisann! 

 

Jeg har bestemt meg for å skrive litt om språkreisen jeg var på i fjor sommer. Det ble jo så og si ingen oppdateringer under språkreisen, derfor tenkte jeg og skrive et litt langt innlegg nå(mest bilder). En av grunnene til at jeg velger å skrive om den, er for å ha noe å se tilbake på. Men også fordi jeg vet at mange liker å lese om reiser, og noen av dere vurderer kanskje språkreise selv? Da kan du få et større innblikk av hvordan det er å reise på denne bloggen. 

Onsdag 3.juli 2013 satte jeg og bestevenninnen min, Tine kursen mot England. Der skulle vi bli i tre uker, noe vi gledet oss utrolig mye til. Når vi dro var vi veldig spente, vi var veldig gira på å møte de jentene vi hadde snakket litt med på forhånd. Jeg og Tine tok flyet fra Trondheim til Oslo tidlig på morgenen. I Oslo ble vi møtt av EF lederne og de vi reiste sammen med. Derretter tok vi flyet til London, og derfra tok vi en to timers busstur til Bournemouth. På kvelden ble vi møtt av vertsmor på en parkeringsplass, hvor alle bussene stoppet. Hun kjørte oss hjem, så fikk vi møte vertsfar og resten av kvelden snakket vi bare med dem. 

Sightseeing i London

Dagen etter vi kom dro vi på sightseeing i London. Vi tok toget dit ganske tidlig som tok cirka 2 timer. Det var en utrolig koselig dag, men veldig varmt og vi gikk heeele tiden. Vi fikk sett London Eye, Big Ben, Buckingham Palace og litt forskjellige små steder. Ved slottet møtte vi faktisk Ross Lynch, som spiller i Austin & Ally på disney channel. Utrolig kult!

Bilde nr.1: usikker, men det var en plass vi hadde en liten pause. Nr.2: Big Ben(meg, Lotte og Tine) Nr.3: En dritkul EF leder Nr.4: Hele gjengen foran slottet. Nr.5: Meg, Ross Lynch og Tine. Nr.6: Det obligatoriske bilde av telefonbokser i London.

Dagene etter lærte vi blant annet EF dansen, fikk en liten omvisning i kursbyen, EF disco som vi hadde mellom 2-4 ganger i uken, skolen startet og vi hadde flere "Host family evenings". Vi hadde også diverse utflukter til Christchurch, Winchester, Oxford, en badepark kalt "Splashdown" tror jeg det var, summeranza, en båttur, museum i en naboby, laser spill og mere. Jeg og Tine skulle også egentlig være med på bowling, men vi hadde ikke fått med oss hvilken tid vi skulle møte, så vi rakk desverre ikke det. Endte opp med at vi hadde dratt hjem til vertsforeldrene og spist middag, så kom vi til byen i 7-8 tiden. Da ble det EF disco på oss istedet, haha. 

Bilde nr.1: Bournemouth eye. Nr.2: Karusell på stranden. Nr.3: Piren på stranda. Nr.4: Lena. Nr.5 skolen. Nr.6: Tine, nabolag skiltet


Nr.1: En gjeng på Summeranza. Nr.2: Vertsfar, meg, vertsmor og Ryan(barnebarnet deres). Nr.3 og 4: Graduation! Nr.5: Meg og Tine på bussholdeplassen vår. Nr.6: Jentene!

Jeg og Tine hadde bestilt med to netter i Paris, ved ekstra betaling. Det var verdt det, sett bort ifra at jeg var syk disse dagene og nærmere gikk i søvne..derfor husker jeg ikke såå mye fra Louvre museet og det vi gjorde den dagen. Vi besøkte Eiffeltårnet, hvor jeg og Tine gikk opp til andre plattform, så tok vi heisen til toppen derifra. Utrolig opplevelse, vi hadde den utsikten!! Vi klarte og komme 15-20 minutter for seint til oppmøte da, så vi nesten ikke rakk "Paris by night" båtturen, hehehe. Det var også veldig fint, vi satt på en båt under alle bruene i Paris, blant annet den med masse nøkkel-låser på! :)Jeg tok overraskende lite bilder på denne reisen, som jeg synes er litt dumt siden da husker jeg ikke alt. Jeg hadde uansett en herlig tur som jeg aldri vil glemme. I og med at jeg ikke har skrevet så detaljert her, må dere bare stille spørsmål. Blir mye lettere da for da vet jeg hva dere lurer på! 

Har du vært i Bournemouth? Eller tenker du å dra på språkreise neste år?

 


EF Ambassadør
Hei, på denne bloggen vil du finne informasjon om EF språkreiser. Du vil også lese om vår reise til Bournemouth og Long Beach.


Add me as a friend!
Arkiv


· Januar 2016 · Desember 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juli 2013 · Juni 2013Kategorier


· Bilder fra reisen · Blogg · EF CREW · Forberedelser · Long Beach 2015Søk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits