Hallo! 

 

Nå nærmer det seg avreise og det er kun 4 dager igjen. Skriver dette innlegget for å holde bloggen oppe litt. Kjenner at det skal bli utrolig godt å reise bort i tre uker nå. Vi begynner å ha det meste av forberedelsene klare, det er kun toalettsaker og ting vi må ha før vi reiser som mangler å pakke ned. Vertsfamilien har vi også fått. Det er et par på rundt 60 år, som bor i et fint, typisk engelsk hus. 


 
Jeg er ganske sikker på at dette er huset vi skal bo i. Søkte det opp på google maps, så fikk vi se litt rundt i gaten også. Vi har også sjekket avstanden fra huset til skolen, og det tar omkring 18 minutter med buss/bil. Vi er de som har fått hus lengst unna skolen, men det går vel fint. 

Flytider: 3.juli 

Trondheim - Oslo: 09:20 - 10:15 (55 min)

Oslo - London: 12:25 - 13:45 (1 t 20 min)

Flytider: 25.juli
 
Paris - Oslo: 20:30 - 22:50 (2 t 20 min) 

Flytider: 26.juli 

Oslo - Trondheim: 08:00 - 08:55 (55 min) 

 
- Noen andre som reiser bort i sommer?  

 
Hei!

Tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg om hvorfor vi valgte England, fordi vi har fått dette spørsmålet flere ganger. Mange har spurt oss hvorfor vi vil dra på språkreise til England, og ikke til Malta eller USA. For det første så er det mye billigere å reise til England enn til USA, eller til Australia for den del. Uansett hvilken destinasjon du velger, vil det være utrolig mye å oppleve. Jeg liker england veldig godt, og har vært der to ganger før. Aksangen, historien, London og rett og slett den engelske kulturen er helt fantastisk. Britisk engelsk er jo også den gamleste varianten av engelsk, og det er jo her språket kommer fra. Mange tenker kanskje at det er mer å oppleve jo lengre man reiser, men det er det nødvendigvis ikke. Vi kommer til å oppleve helt utrolig mye på 3 uker. Og jeg vil ikke si at du opplever noe mindre ved å dra til England. England er et fantastisk fint land med utrolig mye spennende å se! Hvorfor reise 12 timer med fly når drømmesommeren din kun er en 2 timers flytur unna? Iløpet av reisen skal vi blandt annet til London to ganger og så skal vi også besøke flere kystbyer i nærheten av Bournemouth. Vi skal også på båttur til isle of wight, som er noen øyer som ligger like utenfor Bournemouth med høye hvite klipper. Gleder meg helt utrolig til å oppleve den Engelske sør-kysten!

Her er en video som gir et innblikk av en sommer i England med EF.

Dere kan lese mer om språkreise til England med EF her

Har du vært på språkreise i England, eller har du lyst til å dra?

 
Heisann! :)


Om 10 dager er vi på vei til England. Hallelujah, tiden går så utrolig fort.

Det er så fint i Bournemouth. I bildet over ser dere forresten skolen vi skal gå på.

Blir så herlig med shopping og sightseeing i London. Og Disneyland i Paris.


Det er bare å legge igjen en kommentar om du lurer på noe. :)
Heihei! 

 

Siden jeg ikke har en dritt å gjøre, tenkte jeg og blogge om litt forberedelser til reisen vår. Vi skal jo være borte i 3 uker, og det kan være vanskelig å finne ut hva man bør pakke med seg. Derfor skriver jeg en liten oversikt over det som er viktigst. Dette kan være til hjelp om du også skal på språkreise, og dette i cirka 3 uker.

Elektriske saker: 

- Speilrefleks/Kamera
- Lader til både mobil og kamera
- SIMkort for utlandet. (Om man ikke har det blir det veldig dyrt for sms og ringing. De har dessverre ikke fått for iPhone 5 enda.)
-  Adapter. De har ikke like stikkontakter i andre land, som i Norge.
- Hodetelefoner 

Klær og diverse:  

- Treningsklær 
    - Shorts, t-skjorte, sports-bh, tights, jakke
- Sko som er gode å gå i. (Joggesko)
- Sandaler/Slippers
- Tøysko
-  Allværsjakke
- Jakke som er litt finere
- 3 topper/t-skjorter
- 2 jeans
- Kosebukse
- 3-4 shorts/skjørt
- Et par kjoler (til stranden og EF disko)
- Undertøy
- Solbriller
- Strandhåndkle
- 2 bikinier
- Nattklær
- Hodeplagg, som f.eks caps

Annet: 

- Solkrem
- Shampo og dusjsåpe
- Toalettsaker
     - Tannbørste, tannkrem, hårbørste, sminkefjerner, sminke osv.. 
- En liten veske (Dere får EF sekk til skolen, tror jeg.)
- Rettetang/krølltang, om du bruker det.
- 2 kopier av passet ditt. (Et hjemme og en kopi som du tar med.)
- 2 passbilder, til EF pass
- Ordbok
- Notatbok + penn.
- Erika reiseforsikring, om du drar med EF. 
- Helseforsikring.
- Lommebok, kontanter. 
- Reisedokumenter
- Og selvfølgelig flybillettene, om du tar innenlandsfly.

Jeg skriver ikke på så mye klær osv på lista, fordi jeg vet at vi kommer til å shoppe en del. Jeg vil ikke risikere å få for liten plass i kofferten på vei hjem, derfor tar jeg med utrolig lite. Har i lang tid planlagt mange av tingerne jeg skal kjøpe meg, som f.eks sminke og converse. Har også veldig lyst på en VS bikini, jeg elsker dem. Dette er forresten bare en liste over alt som må være med, kan hende jeg gjør noen endringer. Om dere bor hos vertsfamilie, er det hyggelig om dere tar med noe typiskt norsk og gir til familien deres. Det har nemlig jeg tenkt på å gjøre, så jeg skal dra å kjøpe noe fint til dem.

Noe dere lurer på? Har jeg glemt noe?  

- SE

 
Hei! Her kommer litt info om språkreisen.

Vi skal på språkreise til Bournemouth i England fra 3. juli til 25. juli, altså i 3 uker. Vi reiser med EF, som er et språkreiseforbund. Vi reiser fra Værnes ned til Gardermoen alene. I ankomsthallen på Gardermoen møter vi kurslederen vår, som skal være med oss gjennom hele språkreisen. Her møter vi også de andre som reiser samtidig som oss fra norge, og som har samme kurs som oss. Vi har valgt kurset International med Paris, som vil si at vi skal være i en klasse med folk fra flere forskjellige land mens vi er der nede. Det er jo bra, fordi da får vi brukt språket mye mer! Det er også mulig å velge Classic, som vil si at du er i klasse med bare norske elever. Vi har også med en weekend-tur til Paris. Vi skal til Paris på slutten av turen, vi skal overnatte der i 2 netter og ta fly fra Paris og hjem til Norge. Mens vi er der skal vi på shopping, sightseeing og til Disneyland!! Vi gleder oss helt utrolig.

Men over til kursbyen, nemlig Bournemouth. Bournemouth ligger på sør-kysten av england, og regnes som byen i Storbritannia med det beste klimaet. Bournemouth har en laaang fin strand med lys sand og lyseblått vann. På stranden er det også en pir, som er utrolig fin. Det er også mange shoppingmuligheter i Bournemouth, noe som passer oss utmerket.

I løpet av turen kommer vi til å oppleve så mye fint! Vi skal blandt annet bo hos en vertsfamilie, som vi er veldig spent på. Det blir spennede å bo hos en ekte engelsk familie og oppleve deres kultur. Vi skal også på mange utflukter. Blandt annet skal vi til nabobyen Portsmouth, båttur til Isle of Wight og to turer til London!! Vi skal ha en seightseeing-dag og en shoppingdag i London. Vi skal også på summeranza som er en festival med kjente artister for alle som er på språkreise i England. I år er det Sky Blu fra LMFAO som er hovedartisten på summeranza. Festivalen varer i en hel dag og her vil det være flere konserter og et stort tivoli. Den er forresten i en park i London. Vi har også valgt å ha med fun pack, som vil si at vi får oppleve enda mer! Vi får da en dag i badeland, tur med speed-båt, bowling og lazerspill. Vi valgte å ta med alt av ektra aktiviteter fordi vi vil ha mest mulig ut av reisen. 4 kvelder i uka er det EF disco der vi kan treffe alle ef studentene i Bournemouth. Skoledagen varer i 4x40 minutter hver dag. Vi blir plassert i klasser ut ifra hvilket nivå vi ligger på i Engelsk. Det høres kanskje kjipt ut at vi må gå på skole mens vi er der, men med nye folk fra mange forskjellige land kommer det bare til å bli gøy. Mange av timene vil også foregå utenfor klasserommet, som f.eks å bestille mat på kafeer osv. Vi betalte ca 18-19 000 for stråkreisen som inkluderer i tillegg til selve språkreisen funpack, flybiletter til og fra oslo, summeranza of reise- og avbestillingsforsikring.Grunnen til at vi valgte Bournemouth er fordi det er en fantastisk fin by med strand og shopping. Vi håper på å få en opplevelse for livet, nye venner fra hele verden og bli bedre i engelsk. Vi har allerede blitt kjent med 7 andre jenter fra forskjellige steder i Norge, som vi gleder oss til å møte. Vi gleder oss helt utrolig til å reise nå, er bare 19 dager igjen til vi står klar for avreise på værnes! Hvis noen har spørsmål angående språkreisen er det bare å spørre i kommentar feltet, vi vil svare så fort som mulig.

Har du spørsmål angående språkreisen?
Hallo! 

 

Nå er det bare 22 dager til jeg og Tine drar til Bournemouth. Jeg er så gira på å dra, gleder meg helt utrolig mye. Når vi bestilte var det cirka et år igjen, og nå er det kun 22 dager! Tiden har gått sykt fort, og om bare tre uker reiser vi. Det blir så godt å komme seg bort litt, oppleve noe nytt og ha det morsomt med nye mennesker. Vi har allerede blitt kjent med 8 andre jenter, som har dannet en "gjeng" kan vi si. Blir nok koselig å møte dem også! :) 

 

Skal du/har vært på språkreise?

~ Siri Emilie


EF Ambassadør
Hei, på denne bloggen vil du finne informasjon om EF språkreiser. Du vil også lese om vår reise til Bournemouth og Long Beach.


Add me as a friend!
Arkiv


· Januar 2016 · Desember 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juli 2013 · Juni 2013Kategorier


· Bilder fra reisen · Blogg · EF CREW · Forberedelser · Long Beach 2015Søk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits